Hållbart är hetare än någonsin!

Hållbart är hett. Trenden är stark, att handla i andra hand och ge kläder och saker ett andra liv är inte bara klimatsmart utan även trendigt och plånboksvänligt. För dig som driver second hand-butik har Boxnet ett fullständigt kommissionssystem som förenklar din vardag.

Vi på Boxnet är stolta leverantörer till ett par av de ledande second-handbutikerna just nu, tex Busfrö som var i final som Framtidens Franchise 2019 och Arkivet som nyligen lyftes fram som framgångssaga i Elle.

Det har länge funnits ett intresse för second hand och kommissionsförsäljning. Dam- och barnkläder har varit självklara branscher, liksom cyklar, men också sportutrustning och musikinstrument är vanligt.

Klimatsmart- och plånbokssmart shopping där dina föredettingar kan bli någons nya fynd! En äkta win-win.

Boxnet automatiserar kommissionshandel

I second-handbutikernas unga år jobbade många manuellt och stretade med handskrivna lappsystem, kartotek och pärmar. De riktigt progressiva valde excel. Förvånansvärt är att många jobbar så än idag!

Boxnet hanterar smidigt processen för inlämning av varor kopplat till kund, skriver ut etiketter som kopplar varan till säljaren och hanterar fullständiga underlag för kommission. Vid försäljning förs rätt belopp direkt över till inlämnande kunds konto. Dina kunder kan sedan välja att handla för sitt saldo eller ta ut pengarna.

Dessutom räknar Boxnet ut vinstmarginalbeskattningen (VMB) så allt är klart för bokföringen.

Vi jobbar alltid nära våra kunder, vi lyssnar på efterfrågan och utvecklar systemet bit för bit. Det är ju en av fördelarna med att abonnera på en tjänst som ständigt förbättras.

Så funkar det:

 • Inlämning- hel påse eller en-och-en?

  Kund kommer in med varor som de vill sälja. Här kan ni som butik välja om ni vill ta emot varorna i bulk, dvs en hel kasse med tex barnkläder och sen märka upp den i lugn och ro. Kund får givetvis ett inlämningskvitto i handen som bevis på inlämningen.
  Vid sorteringen av inlämnade varor kan man smidigt använda förvalda mallar med tex Barn-Body samt prisgrupp.

  Alternativt är att ni vid inlämningstillfället kommer överens med kund och märker upp varorna tillsammans. Så är ofta fallet med dyrare varor, tex cyklar, instrument eller exklusiva accessoarer. Ni kan märka upp artikeln med valfri fritext i kombination med förvalda mallar.

 • Kommissionssats

  Grunden i överenskommelse mellan dig och inlämnaren är ett avtal. Det finns färdiga mallar i systemet. Du kan nyttja en generell kommissionssats för allt och alla, tex fördelning 40% till kund och 60% till dig. Men du kan också anpassa överenskommelsen till kund, kundgrupp, artikelgrupp eller enskild vara.

 • Inleverans

  Du gör inleverans och anger artikel, pris och antal. Boxnet skriver sedan ut etikett med streckkod, pris och valfri text som du sedan fäster på varan. Du väljer själv om du villa ha stora eller små klister eller hängande etiketter.

Instagram: @jobulinsbarnbutik

 • Cash register

  Försäljning

  Varje vara har nu fått en unik streckkod som du enkelt scannar i kassan. Direkt vid försäljning sker fördelningen mellan din butik och inlämnande kund. Den överenskomna andelen av den sålda varans belopp hamnar på rätt inlämnade kunds kundkonto.
  Givetvis kan du enkelt koppla kund till köp i kassan så kund kan handla upp hela eller delar av sitt saldo.

 • Utbetalning

  Kundernas saldon finns på respektive kunds kort. Alla uppgifter du har från din kund är givetvis säkrade för GDPR.
  Du kan givetvis också enkelt få en överblick av vad som är inlämnat respektive sålt i din butik.

 • Plockdags?

  Efter överenskommen tid om varan inte sålt är det dags att plocka in den. Du bestämmer så klart vad som ska ske med varan nu, ska den skänkas till välgörenhet eller returneras till kund. Till din hjälp har du en plocklista från systemet.

 • E-handel

  Vi samarbetar med en mängd olika e-handelsplattformar, tex vår partner Starweb eller någon av Fortnox alla integrationspartners för webbshop. Dock är det få av dessa som stödjer just kommissionsförsäljning.

 • Det löser Boxnet! Vid inlämning av varor märker du upp och etiketterar dem som vanligt i Boxnet. Då vet systemet vilka varor som lämnats in av just Mig, till vilket värde.

  Välj sen vad du vill sälja online. Lägg upp varan som vilken artikel som helst i din webbshop.
  När varan sålts slår du ut den via kassan så tillfaller rätt andel av försäljningsbeloppet säljaren, utan att intäkten hamnar i kassarapporten.

Boxnet- systemet som förenklar kommission i butik

Boxnet kassasystem har lång erfarenhet av att jobba med secondhand och kommissionsbutiker. Just nu är det trendigare än någonsin med preloved fashion och cirkulär konsumtion. Oavsett om du säljer begagnade kläder, leksaker, musikinstrument eller möbler finns en stor och växande marknad för secondhand och vintage. Ett hållbart sätt att driva butik, och att konsumera är att erbjuda kommissionsförsäljning.

Att jobba i ett digitalt kassasystem förenklar hela processen med kundregister, inlämning av varor, kommissionssatser och kunders saldon. Allt finns i kassasystemet, som finns på webben och nås varifrån du än är. Givetvis är kassaregistret godkänt av Skatteverket och skalbart till en eller flera kassaplatser och butiker.

Vi har automatiserat bort den knepiga vinstmarginalbeskattningen (VMB) för att förenkla din bokföring. Kassasystemet räknar smidigt ut rätt vinstmarginal för korrekt kassarapport. Den digitala kassarapporten kan vi sedan föra över till t ex Fortnox. Automatisk bokföring av kommissionsförsäljning helt enkelt. Då får du mer tid till din butik och dina kunder!

I kassasystemet i din secondhandbutik kan du enkelt slå in kunds namn och se deras saldon, låta kunderna handla för innestående belopp, eller ta ut sin kommission. Kommissionavtal och procentsats för kommission ställer du enkelt in i kassasystemet.

I POS-systemets admin finns också smarta försäljningsrapporter där du kan följa butikens inlämning och försäljning. Du ser kunders innestående belopp och kommission som ska betalas ut. Kassasystemet stödjer både kontakt, kort och Swish, men även faktura, handpenning och presentkort.

Vi är redo att hjälpa dig ta din second-hand eller vintagebutik till nästa nivå. Vare sig du vill gå all in på kommission med antika vaser, barnkläder eller om du bara vill krydda ditt utbud med unika pre-loved accessoarer eller samlar-exen av vinlyer från rockens guldålder.

Prata hållbar handel med oss!

Det gick inte att skicka meddelandet, vänligen ladda om sidan och försök igen.